parempaa elämää kohti

Tunnevyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia pohjautuu elämänkaariteoriaan, jonka mukaan elämän kaikki tapahtumat jäävät kehon muistiin.

hoito sinun ehdoillasi

Mitä tunnevyöhyketerapia on?

Lähde matkalle vahvistamaan identiteettiäsi ja löytämään omat sisäiset voimavarat käyttöösi!

Tunnevyöhyketerapia pohjautuu elämänkaariteoriaan, jonka mukaan elämän kaikki tapahtumat jäävät kehon muistiin. Ne voivat myöhemmin elämässä aiheuttaa joko tiedostettuina tai tiedostamattomina erilaisia häiriöitä, kuten sairauksia, kiputiloja tai selittämättömiä oireita. Oireet voivat olla mentaalisia ja psyykkisiä ongelmia, kuten riippuvuuksia tai epämääräistä ahdistusta.

Kehosi saattaa muistuttaa sinua unohdetuista ja käsittelemättä jääneistä tunteista, esimerkiksi pelosta, syyllisyydestä, vihasta tai surusta. Ne heijastuvat usein negatiivisesti ihmissuhteisiin, perheeseen, ystäväpiiriin ja työpaikalle.

Tässä hoidossa pääosassa on asiakas itse. Terapeutti hoitaa kehoa ja keho lähtee itse hakeamaan tasapainoa. Hoito auttaa palauttamaan mieleen unohtuneita ja torjuttuja tunteita sekä kokemuksia. Niiden etukäteen muistaminen ei ole hoidon kannalta välttämätöntä.

Ensimmäinen hoito aloitetaan elämänkaarihaastattelulla. Tunnevyöhyketerapiassa elämänkaarihaastattelu ja siitä nouseva keskustelu on iso osa hoitoa, mutta tässäkin rentoutetaan ja avataan koko kehoa vyöhykeratahieronnalla ja polaarisella painannalla. Ensimmäinen hoitokerta kestää kaksi tuntia, jatkokäynnit ovat 1,5 tuntia.

Tunnevyöhyketerapia on reaaliterapiaa. Siinä ei tehdä tulkintoja asiakkaan yli, vaan hän itse on paras tulkki prosessissaan.

Koko kehon vyöhyketerapiahoito sopii kaikenikäisille joko yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina sekä myös terveyden ylläpitohoitona. Hoitoväli on yleensä 3–5 viikkoa, akuuteissa vaivoissa 1–2 viikkoa. Hoidon esteenä ovat muun muassa syöpähoidot, parhaillaan oleva antibioottikuuri, vahvat mielialalääkkeet ja raskauden ensimmäiset 3 kk.

 

Tunneryhmä

Yksi terapiamuoto on joka toinen viikko kokoontuva tunneryhmä.

 

Kysy lisää!

Scroll to Top